Fitter worden: hoe doe je dat?

Fit zijn, dat wil iedereen wel. Heb je een gezond lichaam, dan voel je je mentaal ook al gauw beter. Gezond eten, voldoende beweging, stress beperken en een goede nachtrust zijn goede manieren om fitter te worden. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Fitter worden, hoe pak je dat aan? Hieronder vind je wat tips.

Vraag jezelf waarom

Waarom zou je graag fitter willen worden? Door voor jezelf duidelijk te maken wat de reden hiervoor is, wordt het makkelijker om gemotiveerd te raken. Op basis van je antwoord op deze vraag kun je ook een plan maken. Wil je bijvoorbeeld een betere conditie, dan zul je op een andere manier actie moeten ondernemen dan wanneer je gezonder wil gaan eten.

Ga voor haalbare doelen

Zorg ervoor dat je niet te hard van stapel loopt. Wil jij kunnen shinen in een sexy bh en lingerie (van https://www.christineleduc.be/), dan zul je geduld moeten hebben. Je droomlichaam krijg je nu eenmaal niet van de één op de andere dag. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld het krijgen van een betere conditie. Je zult hiervoor hard moeten werken, gedurende een lange periode. Stel dus dagelijkse of wekelijkse doelen voor jezelf, zodat je langzaam maar zeker steeds dichter bij je doel komt.

Schrijf je doelen op

Het is makkelijker om je doelen te bereiken wanneer je deze opschrijft. Maak je doelen concreet en houd ze bij in bijvoorbeeld een notitieboekje (of natuurlijk digitaal). Schrijf er ook bij hoe je je doelen wilt bereiken en wie en wat je daarvoor nodig hebt. Hang of leg deze doelen op een zichtbare plaats, zodat je er steeds opnieuw weer aan herinnerd wordt. Daardoor raak je keer op keer weer gemotiveerd en kun je bovendien zien of je al een stap dichter bij je doel bent.