kattenkruid

Kattenkruid is een betoverende plant voor jouw pluizige metgezel

Kattenkruid, ook wel bekend als Nepeta cataria, is een aromatische plant die behoort tot de muntfamilie. Het staat vooral bekend om zijn betoverende effect op katten. De bladeren en stengels bevatten een stof genaamd nepetalacton, die de meeste katten in een staat van extase kan brengen wanneer ze de geur ervan ruiken.

kattenkruid

Het effect op katten

Wanneer jouw kat in contact komt met kattenkruid, kunnen er verschillende reacties optreden. Sommige katten worden erg speels en beginnen te rennen, stuiteren en rollen in het kattenkruid. Anderen kunnen juist rustiger worden en een tevreden geluksgevoel ervaren. Ongeveer 50-70% van de katten reageert op kattenkruid, en het effect kan tot enkele minuten duren voordat het langzaam weer afneemt.

Andere toepassingen van kattenkruid

Kattenkruid is niet alleen geweldig voor katten, maar kan ook voor mensen nuttig zijn. Het wordt soms gebruikt in thee als een kalmerend middel voor ontspanning en om beter te slapen. Daarnaast heeft kattenkruid ook insectenwerende eigenschappen. Het kan muggen, vliegen en andere vervelende insecten op afstand houden.

Geef jouw kat af en toe de magie van kattenkruid en geniet van het speelse gedrag en gelukzalige momenten. Onthoud dat niet alle katten op kattenkruid reageren, maar voor diegenen die dat wel doen, kan het een leuke en plezierige ervaring zijn.