Een goed moment voor autoverkoop.

Wanneer is het beste moment om je auto te verkopen? Wanneer zeg je auto verkopen tegen jezelf? Meestal denken mensen dat dit is wanneer de auto “op” is. Dit betekent dat de auto al zo veel kilometers heeft gereden, dat het eigenlijk niet lang meer mee kan. De onderhoudskosten hiervan gaan door het dak, terwijl de auto steeds minder gaat presteren. Het is dus misschien handig om een auto eerder te verkopen, op het punt waar de kosten meer beginnen te worden dan de prestatie van de auto zelf.

De kunst van het op tijd verkopen.

Een auto op tijd verkopen kan dus erg lastig zijn. Eerst de beslissing auto verkopen is lastig. Het is de kunst om dit op een goed moment te doen, zodat je zoveel mogelijk kosten bespaart. Soms is het handig om dit vlak voor een apk-keuring te doen. Echter gaat dit wel ten koste van je verkoopprijs, omdat het verplicht is om erbij te zetten wanneer de volgende apk-keuring gepland staat. Wanneer dit binnen twee maanden is zullen minder mensen op je advertentie reageren, waardoor het misschien niet handig is om de auto op dat moment te verkopen. Hierin moet je dus een lastige beslissing nemen.

Het risico van een apk-keuring.

Als je ervoor kiest om de auto te verkopen na de apk-keuring, loop je het risico dat de kosten van deze keuring veel te hoog worden, waardoor je uiteindelijk verlies maakt. Wanneer deze kosten relatief laag blijven, kun je dit terug winnen door de verkoopprijs te verhogen, omdat deze pas gekeurd is, waardoor de onderhoudskosten van de daaropvolgende jaren, als het goed is, laag zullen blijven. Mensen zullen veel vaker reageren op zo een soort advertenties, waardoor de vraag groot is, dus de verkoopprijs hoger gezet kan worden. Een lastige afweging om te maken in dit geval dus, aangezien er wel degelijk risico’s aan vast zitten.