Goede tips voor een nieuwe keuken

Fijn dat je bij dit artikel terecht bent gekomen, maar voordat je beslist dat een keukenblad maken van beton cire goed bij jouw droomkeuken past, adviseer ik je om eerst deze tips door te nemen. Niet omdat ik een keukenblad maken van beton cire geen volwaardig plan of idee vind, maar omdat simpelweg een trend volgen regelmatig tot een grote teleurstelling leidt. Vergeet daarom niet: een keuken staat er over het algemeen jaren, het is dus geen beslissing die je in een split second kan nemen. Blindelings de trend van een keukenblad in beton stijl volgen is onverantwoordelijk.

Tip 1: Stel je wensen samen

Naast kasten zijn werkbladen een van de belangrijkste onderdelen van jouw droomkeuken. Voordat je verschillende soorten keukenkasten en werkbladen overweegt, is het een goed idee om eerst te kijken welke stijl je voorkeur heeft. Gebruik hiervoor afbeeldingen uit tijdschriften en internet om een moodboard samen te stellen. Dit zorgt ervoor dat jouw ideeën beter verbeeld zijn. Door een dergelijk moodboard te maken heb je een beter idee, van wat je wilt en kunnen de medewerkers van de bouw- en keukenbedrijf die je bezoekt je een stuk beter helpen met een goede keuze maken.

Welke keukenblad is een goed idee?

Stel je maakt een moodboard en bedenkt dat een bepaalde stijl goed bij jouw keuken past, maar je weet niet welke keukentafel daarbij past. Of misschien ken je de stijl van de rest van je huis en weet je niet hoe een keukenwerkblad daarbij past? Dan is deze paragraaf nog handiger. Het zwarte, grijze of glanzend witte keukenblad past perfect bij een moderne inrichting. Als je van een industriële stijl houdt, raden ik een keukenblad maken van beton cire aan. Als je een ietwat rustieke stijl hebt, zal een houten of donkere keuken daar goed bij passen. Kies bij een romantische keuken voor lichte houttinten of niet zo felle kleuren zoals pastel of wit.