Isolatiewerken: dat werkt

Als je een mooi, oud pand op de kop hebt getikt, is het raadzaam om eens te controleren wat er al aan isolatiewerken aanwezig is. De kans is namelijk aanwezig dat dit te wensen overlaat, zeker als de vorige eigenaar hoogbejaard was. Tot in de jaren zeventig werd woningisolatie immers niet zo belangrijk gevonden. Toen energierekeningen de pan uit gingen rijzen en milieubewegingen meer zeggenschap gingen krijgen, is men hier wel anders over gaan denken.

Wat behoort er tot de inventaris?

Nog op een roze wolk stap je met je pas verkregen sleutel je nieuwe huis binnen. Voordat je een kopje koffie gaat zetten, kun je liever eens naar de achterdeur lopen om de breedte van de muren te checken. Zijn ze (meer dan) 25 centimeter breed, dan is je huis in ieder geval voorzien van spouwen. Wil je weten of de vorige eigenaar ook begaan was met het milieu en/of kien op een lage energierekening, laat dan een erkend bedrijf controleren of er goed is geïsoleerd. Mocht dat onverhoopt niet het geval zijn, dan ben je bij Isolatiewerken JK aan het goede adres om dit op een vakkundige manier recht te laten trekken.

Alleen maar voordelen

Je zult er al snel warmpjes bij zitten in je nieuwe woning. Want wist je dat het heel veel scheelt op de energierekening? Daarnaast komt het de brandveiligheid ook nog eens ten goed en werkt het geluiddempend. Handig voor als je buurman net op trompetles is gegaan…

Wat ook mooi meegenomen is: hoe weinig ons land er ook telt, tijdens warme zomerdagen werkt de isolatie ook de andere kant op: de hitte blijft buiten en je huis blijft lekker koel.

Je huis stijgt in waarde

Misschien ga je over een paar jaar op zoek naar iets anders. Misschien blijf je er wel wonen tot je zelf ook een oud mannetje bent. Maar feit is dat je huis dankzij de aangebrachte isolatiewerken heel wat meer waard is geworden tegen de tijd dat jij het weer van de hand gaat doen. Stop de energierekeningen en de factuur van de isoleerder dus ook weer niet ál te goed weg.

Welke soort isolatie is voor jou geschikt?

Sommigen doen het zelf, maar daar zijn risico’s aan verbonden. Zie die dotten purschuim maar eens uit de muren te krijgen als je een foutje hebt gemaakt. Beter is om in zee te gaan met een professioneel isolatiebedrijf als Isolatiewerken JK. Zij bieden alle denkbare isolatiewerken aan, zoals dak- en zolderisolatie, vloerisolatie, muurisolatie (aan de binnen- of buitenkant) en spouwmuurisolatie. Bij het doornemen van de mogelijkheden zal er een deskundige blik geworpen worden op de staat en ligging van je huis, zodat samen tot de allerbeste isolatieoplossing kan worden gekomen.