Wat zijn betonnen platen (industrieel gebruik)?

Iedereen weet wel wat het is, een betonnen plaat. Maar veel mensen weten het niet precies.

Gebruik

Betonnen platen worden meestal gebruikt voor verharding van een industrieterrein. Dit kan voor tijdelijk, maar ook voor permanent gebruik zijn. Ze zijn te verkrijgen in elke mogelijke vorm en maat.

Aslast

Aslast is een term die je vaak tegen gaat komen als je een betonnen plaat wilt kopen. De aslast geeft aan hoeveel gewicht van een voertuig de plaat kan dragen. De “as” is het woord aslast heeft betrekking tot de assen van een voertuig. De aslast is afhankelijk van drie dingen: de ondergrond, de kwaliteit van het beton en wapening van het beton.

Hoekomlijning

Een betonplaat kun je krijgen met een hoekomlijning. Een hoekomlijning is een ijzeren band aan de rand van een betonnen plaat. Dit is handig om erbij te kopen als je met heftrucks op de betonnen plaat rijdt, dat gaat namelijk de puntbelasting tegen.

Wapening

Een betonnen plaat kan op twee manieren gewapend zijn. Enkelnet en dubbelnet. Dat wil zeggen bij enkelnet dat er één ijzeren raster in zit en bij dubbelnet dat er twee in zitten. Een dubbelnet betonplaat verhoogt daarom ook de aslast.