Welke invloed heeft het design van je website op de conversie?

Wanneer je van plan bent om een website te maken waar je ook producten op wilt gaan verkopen, dan is het belangrijk dat je rekening houdt met de conversie. Je wilt namelijk wel dat je ook echte klanten krijgt die terug willen komen nadat zij iets hebben besteld op jouw website. Hoe pak je dit goed aan en hoe groot is de invloed van het design van je website nou werkelijk?

Wat is conversie?

Om bij het begin te beginnen, wat is conversie precies? Conversie is een percentage mensen dat van kijken op een website overgaat op daadwerkelijk iets kopen op een website. Dit is dus erg belangrijk en is zeker te beïnvloeden. Zo zijn er tegenwoordig veel bedrijven die via sociale media proberen klanten te genereren door middel van influencers en leuke deals. De kans dat dit werkt is best groot. Het kan namelijk zo zijn dat iemand de dingen die in de actie zijn niet leuk vindt, maar de dingen die niet in de actie zijn wel leuk vindt en deze dan aanschaft.

Is design belangrijk?

Een erg belangrijke vraag is de vraag of design belangrijk is. Ga maar eens bij jezelf na, is design belangrijk? Veel mensen zullen aangeven dat dit wel degelijk belangrijk is. Wanneer een website er niet goed leesbaar of rommelig uitziet, zijn mensen minder geneigd om er iets te bestellen. Het is daarom erg slim om hier veel tijd in te investeren. Wanneer jij het zelf moeilijk vindt om iets te ontwerpen, kun je ook een webdesign bureau Antwerpen inschakelen om jou hierbij te helpen. 

Een webdesign bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van formats voor op websites. Het is dus ook logisch dat zij jou goed kunnen helpen. Er zijn heel veel verschillende bedrijven. Daarom is het ook belangrijk dat jij voordat je in zee gaat met een bedrijf je eerst goed oriënteert. Niet ieder bedrijf is hetzelfde en daarom kan het ene bedrijf net wat beter bij jou passen dan de ander. Neem dus ook je tijd en ga eerst in gesprek met een bedrijf. Leg je ideeën voor en kijk hoe zij dit aanpakken. Als je dit een fijne manier vindt kun je met hen in zee gaan en aan de slag gaan.

Zelf proberen

Wanneer je zelf genoeg tijd hebt en een beetje verstand hebt van webdesign, kan het leuk zijn om er eerst zelf even mee te gaan stoeien. Maak bijvoorbeeld een aantal formatjes en kijk welke jij het mooiste vindt. Aan de hand daarvan kun je de site finetunen. Als je dit allemaal hebt gedaan kun je altijd nog de mening van een professional vragen. Misschien heeft hij of zij nog goede aanvullingen die het design kunnen maken tot iets wat je goed kunt presenteren. 

Wanneer je het gevoel hebt dat alles echt klopt is het slim om de site eerst nog even te testen. Laat bijvoorbeeld familie of vrienden de website testen en vraag of zij er iets willen bestellen. Op die manier test je ook meteen de conversie.