Een bedrijf verkopen: wat komt er bij kijken?

Ben je van plan om je bedrijf te verkopen omdat je iets anders wilt gaan doen? Hier komen vaak een groot aantal dingen bij kijken. Zo moet je een serieuze koper vinden die het bedrag waar je het voor wilt verkopen kan en wil opbrengen, maar dat is niet het enige. In dit artikel lees je een paar dingen die erbij komen kijken als je een bedrijf wilt verkopen.

Een overzicht kan best fijn zijn

Wanneer je van plan bent om je bedrijf te verkopen komen hier een hoop dingen bij kijken. Een bedrijf verkopen is niet niks en het is belangrijk dat je dingen niet over het hoofd gaat zien. Het kan daarom slim zijn om een lijstje te maken van alle informatie, redenen en redeneringen die je hebt gedaan om tot deze conclusie te komen. Mochten er dan vragen komen dan kun je deze op een goede manier onderbouwen.

De kans dat er vragen komen is erg groot en het is daarom ook belangrijk om je naast je overzicht ook goed voor te bereiden. Als er dan vragen komen heb je ook zonder notities op een rij waarom je dit doet. Bovendien is een voorbereiding ook erg belangrijk als er al wel een potentiële koper is. Je kunt hem dan gemakkelijker te woord staan en hem de processen die doorlopen moeten worden beter uitleggen.

Een contract opstellen

Mocht je een geïnteresseerde koper hebben gevonden, dan is het belangrijk dat er een goed contract opgesteld wordt. Dit kun je het beste laten doen bij een notaris. Mocht je hem dan nog willen laten controleren, dan zou je er eventueel een advocaat naar kunnen laten kijken. Advocaten hebben hier vaak veel verstand van en kunnen jou in dit proces goed ondersteunen. Let wel op, als je een advocaat inhuurt kost dit ook geld.